Sari la conținut

„Campionii României" au ajuns la Liceul Ortodox din Oradea

Proiectul "Campionii României în şcoală, liceu şi universitate", demarat în toamnă de Ministerul Tineretului şi Sportului, a continuat la Oradea. După Mircea Frăţică, Dorin Costrăş, Alexandru Lungu şi Cristian Gaţu, joi dimineaţă a fost rândul judokanului Mihai Cioc să fie prezent în faţa elevilor. De această dată la Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu".

„Mi-a plăcut. Sper ca mulţi dintre ei să practice o activitate sportivă. Nu neapărat un sport sau un sport de performanţă, ci o activitate sportivă, să iasă din casă", a spus Mihai Cioc, medaliat cu bronz JO 1984.

Alături de Mircea Frăţică, Cioc a fost primul medaliat al României la judo, în cadrul Olimpiadei din 1984, de la Los Angeles. Povestea sa i-a fascinat pe copii.

„Am avut să învăţ nişte lucruri pe care poate altundeva nu aveam cum să le învăţ. Am învăţat de la un mare campion."

„Cred că aduce un plus de valoare procesului de învăţământ pe care noi îl desfăşurăm în şcoli. Ne-au spus cei de demult că mintea sănătoasă trebuie să sălăşluiască într-un corp sănătos. E important să-i învăţăm pe copiii noştri lucrul acesta", consideră părintele Radu Rus, directorul Liceului Ortodox din Oradea.

Direcţia pentru Sport şi Tineret Bihor a organizat al optulea eveniment în cadrul acestui proiect și este fruntașă la nivel național. Săptămâna viitoare, programul va continua cu fosta atletă Ibolya Korodi, la Colegiul Naţional „Teodor Neş" din Salonta.

Reporter: Nicolae Mihalcea
Operator: Constantin Gheorghiţă