Sari la conținut

Campus de 46 de milioane de lei, realizat în Oradea

Proiectul elaborat în 2007 vizează construirea unui campus care să rivalizeze cu cele mai moderne și bine dotate din țară.

"Un corp de clădire similar cu cel în care ne aflăm acum, o clădire cu laboratoare care vor fi specializate pe domeniile în care noi ne desfășurăm activitatea, o sală de sport, o cantină cu un club multimedia, un internat tip hotel cu trei etaje și un corp de garsoniere", a explicat Virgil Blage, directorul Colegului Economic "Partenie Cosma" Oradea.

Până acum au fost realizate doar 20% din lucrări. Cei implicați în proiect susțin că noul campus va fi funcțional la sfârșitul anului. Astfel, elevii și cadrele didactice nu vor mai trebui să vină în ture la școală.

"În momentul în care laboratoarele vor pune la dispoziția copiilor absolut tot ce au nevoie ca să învețe în cele mai bune condiții, cu o tehnologie de înaltă clasă, atunci, sigur că da, ne vom putea mândri cu faptul că elevii noștri sunt foarte bine pregătiți", spune Nicoleta Nica, profesor la Colegiul Economic "Partenie Cosma" Oradea.

"Sperăm să ne putem muta în clădirile noi și să putem face practică în școală la noi să nu trebuiască să mergem să ne deplasăm la celelalte școli." 

"Dacă o să avem propriu laborator aici în incinta școlii o să fim mai liberi."

Suma totală a proiectului trece de 46 de milioane de lei. Peste 36 de milioane provin din fonduri europene.

Reporter: Diana Grad
Operator: Tiberiu Catrișcău

Pe aceeași temă