Canadienii îşi extind afacerile în Bihor

Data actualizării: Data publicării:
celestica

În timp ce unele companii străine se gândesc serios să-şi retragă afacerile din România, speriate de măsurile fiscale anunţate de Guvern, altele cresc producţia. Una dintre cele mai mari fabrici din Bihor şi-a mărit capacitatea de producţie cu 50% şi anunţă sute de angajări pentru anul viitor. Investitorii canadieni şi-au extins fabrica de lângă Oradea ca să facă faţă numărului mare de comenzi din toată lumea.

Producătoare de componente pentru echipamente electronice, compania canadiană şi-a deschis fabrica din Borş în 2004. De atunci, multinaţionala a ajuns la peste 2.000 de angajaţi, iar anul acesta s-a extins cu 9.000 de metri pătraţi, pe lângă cei 18.000 deja existenţi.

"Nevoie extinderii a venit datorită contractelor noi pe care le-a câştigat Celestica în Oradea în ultimii doi ani", susţine Cristian Gulicska, manager general Celestica.

Investitorii canadieni nu sunt speriaţi de noile măsuri fiscale anunţate de Guvern şi vor să-şi dezvolte mai departe afacerile în România.

"Suntem conştienţi de aceste schimbări, cred că vom continua să lucrăm în această ţară. Noi credem că ceea ce este bun pentru angajatorii noştri va fi bun şi pentru noi”, a declarat Rob Schormans, vicepreşedinte Celestica Inc.

"Cred că la nivel local s-a creat o stabilitate atât de bună şi o colaborare cu tot ce înseamnă angajaţi, autorităţi; nu simţim o anumită sperietură din orice fel de modificări, ci chiar dimpotrivă continuăm să investim", a spus Cristian Gulicska.

Prezent la inaugurarea noului spaţiu, ambasadorul Canadei în România a precizat că ţara noastră oferă un mediu propice pentru dezvoltarea afacerilor.

"România este considerată ca fiind o ţară cu costuri scăzute, dar cu calitate ridicată. Aveţi muncitori pregătiţi, educaţi şi pricepuţi, iar costurile comparativ cu Europa de Vest sunt mai scăzute, deci foarte multe firme canadiene sunt atrase de acest mediu de afaceri prietenos", a declarat Kevin Hamilton, ambasadorul Canadei în România.

Odată cu extinderea fabricii, compania vrea să facă 400 de angajări anul viitor.

"Este o investiţie nouă care vine cu o nevoie acută de forţă de muncă, pe care nu o poate altfel rezolva decât prin două soluţii, una este mobilitatea forţei de muncă, a doua este creşterea nivelului de salarizare", consideră Csaba Bekesi, directorul AJOFM Bihor.

Compania canadianã este una dintre cei mai mari angajatori din Bihor.

Reporter: Anca Deac
Operator: Florin Lucuţa
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri