Canicula, înfruntată în uniformă. Pompierii, medicii SMURD şi jandarmii sunt obligaţi să poarte haine groase, indiferent de vreme

Data publicării:
smurd-pompieri

Obligat să poarte o mască pe figură, o haină groasă şi bocanci grei, acest pompier abia mai răsuflă. Pregătit de intervenţie, este transpirat şi epuizat încă înainte de a porni lupta cu cei doi duşmani pe care îi are în această perioadă: focul şi cele aproape 40 de grade trimise de soare peste partea de vest a ţării.

"Canicula poate să îngreuneze într-o oarecare măsură intervenţia pompierilor militari", recunoaşte locotenentul Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al ISU Crişana.

Forţele de intervenţie sunt obligate să poarte uniforma, de obicei de culoare închisă care amplifică şi mai tare senzaţia de căldură.

"Uniforma noastră de serviciu este de culoare închisă, dar chiar şi pe caniculă trebuie să asigurăm desfăşurarea tuturor misiunilor. În acest sens s-a aluat măsura distribuirii de apă suplimentară", precizează Dorin Crăciun, din cadrul Jandarmeriei Bihor.

Şi salvatorii de la SMURD trebuie să poarte bocanci şi o salopetă care nu îi apără deloc de canicula de afară. "Este greu de lucrat în aceste condiţii când afară sunt 40 de grade", spune doctorul Borcea.

Totuşi, salvatorii văd şi partea bună a purtării acestor uniforme. Ei spun că hainele groase îi apără de pericolele pe care le reprezintă intervenţiile la care participă, unde riscă să fie tăiaţi, loviţi sau arşi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri