Sari la conținut

Canicula, tot mai greu de suportat

În timp ce majoritatea orădenilor caută diferite metode de a scăpa de căldură, există persoane pentru care temperaturile de afară nu sunt de loc anormale. Este vorba despre angajaţii din panificaţie, care lucrează în fiecare zi la câţiva metri de cuptoarele unde se coace pâinea.

Este foarte greu, e mai cald decât afară sunt vreo 60 de grade aici, înăuntru", spune un brutar.

"240 de grade are pâinea când o scoatem din cuptor", atrage atenţia Mihai Bede, administratorul unei brutării din Oradea. Referindu-se la felul în care fac faţă Brutarii acestor temperaturi, acesta completează: "Greu, cu multă apă, cu ventilatoare."

Codul portocaliu de caniculă crează probleme şi pe şosele. Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri a impus restricţii, astfel că maşinile de peste 7,5 tone nu au voie să folosească infrastructura rutieră între orele 12 şi 20.

Ca să mai potolească din valul de căldură, autoritățile locale au decis să stropească străzile din Oradea. "Ieșim cu 3 cisterne pentru udatul străzilor din zonele centrale și străzi principale. Consumăm, în general, în jur de 50 de mii de litri pe zi, în funcție de temperatură", a detaliat Ionel Ban, directorul de producție al firmei de salubritate din municipiu.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Robert Rezmuves
Editor web: Adrian Laboş