"Capcanele" vacanţelor în străinătate

Data publicării:
concedii

Reprezentantul unui tour-operator cu tradiţie în Oradea spune că persoanele care îşi planifică un concediu în străinătate printr-o agenţie de turism trebuie să fie atente la câteva aspecte. Unul se referă la notorietatea firmei: cea care apare peste noapte poate dispărea la fel de repede, iar clienţii riscă să fie abandonaţi, departe de ţară.

"Agenţia de turism trebuie să aibă licenţă de turism, după care trebuie să aibă poliţă de insolvabilitate. Toate aceste lucruri sunt expuse în agenţie, deci se pot vedea", atrage atenţia Dana Lucian, managerul unei agenţii de turism.

Dacă sejurul este rezervat pe internet, fără alte verificări, pot apărea surprize neplăcute, atrag atenţia tour-operatorii.

"Sunt anumite ţări unde stelele nu coincid. Trebuie să ştii că atunci când mergi în Turcia, Egipt, Tunisia trebuie să alegi un hotel de minim 4 stele, iar dacă mergi la 3 stele să ştii ce-ţi asumi."

Concediul în străinătate poate deveni un coşmar când intervine un accident sau o îmbolnăvire. Soluţiile sunt cardul european de sănătate, acordat gratuit, şi o asigurare de sănătate alternativă. Aceasta oferă siguranţă în orice colţ al lumii şi costă:

"Minim 4,5 euro pentru o persoană la 35 de ani care călătoreşte 7 zile în străinătate", precizează Cerasela Nergheş, broker de asigurări.

Agenţii de turism spun că destinaţiile preferate ale românilor au rămas şi în acest an Turcia, Bulgaria şi litoralul românesc.

reporter: Edina Szomoru
operator: Gábor Szilágyi

editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri