Caravana popularilor europeni a ajuns la Oradea ca să-i îndemne pe tineri să meargă la vot

Data publicării:
BETA tineri europeni

Paşii de bază ai dansurilor maghiare au fost deprinşi repede de cei cinci membri ai caravanei tinerilor europeni, care au ajuns dimineaţă în Oradea.

"Sunt din Bulgaria, din Moldova, din Cipru, din Ungaria, mai multe țări. Îi instruim puțin din dansuri populare binecunoscute în regiunea noastră", spune József Szabó, preşedintele MIÉRT, organizaţia de tineret a UDMR.

Dar nu înainte ca membrii delegaţiei să guste din pălinca de Bihor oferită de reprezentanţii organizaţiei de tineret a UDMR Bihor. Oradea a fost ultima oprire în România a caravanei tinerilor populari, care îi îndeamnă pe tinerii din ţările prin care trec să meargă la vot la alegerile europarlamentare.

"Să nu fie pasivi la aceste alegeri, să-și decidă singuri viitorul", îndeamnă Victor Rota, reprezentantul Tineretului Liberal Democrat din Moldova.

"Excursia de trei zile în România a fost o experiență uimitoare și de neuitată. România este un exemplu european foarte bun al unei țări în proces de dezvoltare al unei țări multiculturale, unde există toleranță și experiență", consideră Atanas Mihnev, membru din Bulgaria al Organizației de Tineret a Partidului Popular European.

La evenimentul din Oradea a participat și cel mai tânăr candidat europarlamentar din partea UDMR, care s-a referit la plecarea din ţară a tinerilor.

Caravana tinerilor populari a ieşit din ţară prin vama Borş, de unde a fost preluată de reprezentanţi ais partidului de guvernământ Fidesz. Pe 25 mai se va întâlni la Bruxelles cu alte patru delegaţii, alături de care străbat ţările Uniunii Europene.

reporter: Edina Szomoru
operator: Robert Rezmuves

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri