Sari la conținut

Carnaval după Anul Nou în Băile Felix. Petrecerea se organizează în stațiune de mai bine de 20 de ani

Pirați, indeni sau contese. Toți și-au găsit loc pe ringul de dans al celui mai luxos complex balnear din România. Asta pentru că tradiția începută de celelalte hoteluri din Băile Felix a fost preluată și în proaspăt inauguratul hotel de 5 stele din staţiune.

"Este un costum de epocă și am vrut să fiu specială în seară asta de carnaval", spune o turistă.

O apariție plină de mister, care a atras multe priviri a fost cea a Ștefaniei. Bistrițeanca a ales să poarte în acest an un costum inspirat dintr-o vacanță exotică.

"Este o ocazie inedită pentru toată lumea să îmbrace o costumație, să aleagă în fiecare an o altă ținută și să se deghizeze în ceva deosebit."

Remarcați s-au făcut și turiștii care s-au îmbrăcat în costume populare autentice.

"- Suntem toată familia îmbrăcată așa.românesc.
- De unde mai exact e costumul?
- Din zonă Someșului."

"Sunt bunică, am patru nepoți și am zis să mă îmbrac într-un costum popular din zonă Năsăudului."

Pe măsură petrecerii de carnaval au fost și preparatele incluse în meniu. Cei prezenți au fost serviți de Zorro sau Superman.

"A fost o gustare, o tochitură a la chef, al doilea fel de mâncare este o pulpă de rată caramelizata pe un pat de varză roșie călită cu garnitură de gutui, iar următorul fel de mâncare - o bună și gustoasă vrăbioară de vițel", a enumerat Marcel Stokker, directorul complexului balnear.

Carnavalul din Băile Felix are loc întotdeauna în prima seară după Revelion, iar acest lucru se întâmplă de mai bine de 20 de ani. Cine festive sunt prevăzute în programul unor hoteluri și în zilele următoare.

Reporter: Diana Grad
Operator: Gabor Szilagyi

Pe aceeași temă