Sari la conținut

Carte lansată printr-un... videoclip. Doi autori orădeni îşi promovează cartea printr-un book-trailer 

Romanul vorbeşte despre viața unui tânăr, Alex Reed, care ia o întorsătură neașteptată după pierderea tatălui său. În speranţa că va descifra mesajele ciudate primite în vise, bărbatul caută un contact cu lumea de dincolo. Doar că, din motive independente de voinţa lui, creaturi din acea lume dau buzna în viaţa reală. Autorii romanului s-au gândit că pot aduce poveste neobişnuită mai aproape de cititori în primul rând prin imagini. Aşa că au filmat book-trailerul în Oradea, cu ajutorul unor actori de la teatru.

"Noi nu ne-am folosit de mãști; tot machiajul, make-up-ul, regia, scenariul, totul este munca noastrã de aproape patru luni, comprimatã în cam trei minute", spune Monik B. Fores, autoarea cărţii.Bazat pe fapte reale, romanul Reed1331 caută un răspuns la întrebarea: ce se întâmplã cu adevărat după moarte? - spun autorii.

"Am vrut sã aibã idee oamenii, cititorii, despre continutul cãrții și în momentul când vor viziona trailerul sã-și dea seama aproximativ cam ce gen e cartea respectivã", explică Peter Priest, autorul cărţii.

Publicul a fost surprins de prezentare.

"- Ne place. Trailerul la carte l-am văzut pe net.
- Cum vi s-a părut?
- Bun."

"Ideea unui trailer, inițial când am văzut primele imagini, mi s-a părut extraordinară, având în vedere că romanul depășește limita înțelesului pentru noi, oamenii."Romanul poate fi cumpărat deocamdată doar de pe internet, dar va ajunge în curând şi pe rafturile librăriilor.

Reporter: Anca Deac
Operator: Darius Pop

Editor web: Adrian Laboş