Cartea unei legende rock, lansată la Oradea

Data actualizării: Data publicării:
DuffMcKagan carte Guns

O poveste despre glorie și decădere, muzică și lupta cu dependența de droguri. Așa poate fi descrisă cartea autobiografică scrisă de Duff McKagan, basistul legendarei trupe Guns'N'Roses. Volumul de amintiri "It's so easy și alte minciuni" a fost lansat miercuri seară și la Oradea, într-o atmosferă boemă, dominată de muzica rock.

În interpretarea unei trupe locale, zeci de fani orădeni ai celor de la Guns'N'Roses şi-au amintit hiturile lansate în anii '90 de formaţia americană. Au avut ocazia să afle lucruri inedite despre trupa favorită, din cartea basistului Duff McKagan.

Intrat în Rock&Roll Hall of Fame, acesta povesteşte cum a plecat în 1984 din Seattle pentru a-şi urma cariera, dar și pentru a scăpa de dependența de heroină care îi măcina prietenii. Timp de câteva săptămâni a dormit în maşină, în Los Angeles, după care a răspuns anunţului unui anume Slash, care căuta un basist.

La scurt timp a luat ființă Guns'N'Roses care avea să vândă peste 100 de miloane de albume în toată lumea.

"Cartea poate fi citită din mai multe perspective. Ea se adresează și rockerilor nostalgici care vor să afle adevărata poveste de viață a unuia dintre idolii lor din tinerețe. Cartea poate fi citită și de muzicieni, dacă vor să afle ce îți trebuie pentru a fi un basist de succes și pentru a avea o trupă de legendă", a declarat Emese Bokos, reprezentanta unei edituri.

Duff evocă traiectoria impresionantă a trupei, care a însemnat albume de platină, concerte pe cele mai mari stadioane şi destrămarea formaţiei. În lupta cu alcoolul, basistul de la Guns'N'Roses s-a aflat la un pas de moarte, dar în cele din urmă a învins.

"E mărturia unui supraviețuitor, un om care a trecut prin infern și de aceea cartea este adevărată și grea - și de faptul că te poți elibera oricât de jos ești până la limita supraviețuirii", este de părere Ramona Novicov, critic de artă.

"Cartea fiind mult mai grea pentru cum mă așteptam cel puțin, pentru cunoștințele mele, a fost și pentru mine un proces de învățare, pentru că m-a dus într-o zonă (...) a erei digitale unde poate în urmă cu câțiva ani nu m-aș fi descurcat", susţine Nicolae Ardelean, traducătorul cărții.

"It's so easy și alte minciuni" costă 40 de lei şi poate fi găsită în librăriile din toată ţara.

Reporter: Claudiu Mihuț
Operator: Norbert Hegedus
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri