Casă cumpărată cu 20.000 de euro pentru bătrânul bătut în Brașov. Banii au fost adunați printr-o campanie online

Data actualizării: Data publicării:
casa dumbrava

Adăpost pentru bătrânul bătut cu bestialitate într-un pasaj subteran din Braşov, în luna aprilie a acestui an. Un medic cardiolog a strâns peste 20 de mii de euro, cu care a cumpărat o casă în localitatea Dumbrava, din judeţul Bihor. Bărbatul va sta împreună cu alţi cinci beneficiari şi va fi îngrijit de asociaţia lui Viorel Paşca, cel supranumit Bunul Samaritean, care a mai construit locuinţe pentru sute de oameni abandonaţi.

Noua casă a bătrânului bătut crunt de doi tineri, în urmă cu o jumătate de an, în Brașov a fost inaugurată azi în Dumbrava. Achiziția acesteia a fost posibilă cu ajutorul medicului cardiolog Vasi Rădulescu care, în urma campaniei online de strângere de fonduri, a reușit să adune 20.000 de euro.

"- Cum vi se pare această inaugurare?
- E frumos, vă mulțumesc pentru gestul frumos pe care l-ați făcut", spus Dumitru Niculai, beneficiarul locuinței.

Am postat câteva rânduri pe Facebook, spunând că mă voi duce la Brașov să îl vizitez și că îi voi oferi eu toată suma de bani pe care o avea de primit de la acel tânăr. În câteva momente au început să erupă comentariile, oameni care ziceau că vreau și eu să ajut. Mi-au cerut un cont bancar și de acolo s-a născut așa un val de bine și în câteva zile s-au strâns 20.000 de euro în acel cont", povestește medicul Vasi Rădulescu.

Abandonat de familie și externat din spital, Dumitru Niculai nu mai avea unde locui. Soluția a venit însă de la Viorel Pașca, proprietarul unui centru de îngrijire din Bihor. De 13 ani încoace acesta le oferă un acoperiș, mâncare și îngrijiri medicale celor lăsați în voia sorții. Toate cu ajutorul unor donațiilor şi sponsorizărilor.

„S-a ajuns la ideea să cumpere o casă și să o gestionăm noi și să avem grijă de domnul Dumitru în casa dânsului. Eu am spus că sunt de acord cu condiția ca în casa aceasta să mai băgăm și alți oameni", a spus Viorel Pașca.

Pe lângă cei 20.000 de euro, Viorel Pașca a mai strâns din donații mai bine de 10.000 de euro pentru a amenaja interiorul locuinţei. În cele 14 case construite de Paşca în Bihor trăiesc peste 320 de persoane.

Reporter: Andrada Rește
Operator: Florin Lucuța

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri