Casă cuprinsă de flăcări în Oradea. Locuinţa aflată într-o zonă periferică a oraşului era plină de lemne şi hârtii

Data publicării:
incendiu 221013

Flăcările au fost observate de paznicul care are în grijă şantierul podului Macho, din apropierea Mănăstirii Sfintei Cruci. Speriați de fumul gros care ieșea din locuinţa cuprinsă de incendiu, vecinii au alertat pompierii și au privit neputincioși cum focul era pe cale să ajungă și la casele lor.

"M-a trezit fiul meu şi mi-a spus că arde casa vecinului. Am văzut un fum foarte gros și apoi flăcările care în câteva secunde au ajuns pe acoperiș", spune Florin Popescu, martor la întâmplare. 

"La momentul sosirii echipajelor de intervenție incendiul se manifesta violent la întreagă locuință. Era cuprins acoperișul în intregime de flăcări și exista pericolul propagării la locuința învecinată", rememorează lt.-col. Sorin Lupșa, din cadrul ISU Crișana.

Pompierii bănuiesc că focul a izbucnit de la un scurtcircuit şi s-a extins din cauza cantităţii mari de lemne şi hârtii depozitată în casă. Vecinii nu exclud varianta ca incendiul să fi fost provocat de oamenii străzii, care se mai adăpostesc în locuința cuprinsă de flăcări, dar și în curțile din apropiere.

reporter: Claudiu Mihuț
operator: Cristian Rusu
editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri