Cătălin Cherecheş | Între ascensiune și arest

Data publicării:
chereches instanta

Cariera politică a lui Cătălin Cherecheş ar putea deveni un adevărat scenariu de film. Implicat în scandaluri, anchete DNA, ales pentru un nou mandat la primăria Baia Mare chiar din arest, Cherecheş nu şi-a pierdut niciodată simpatia alegătorilor. El revine în funcţie la peste un an de la flagrantul DNA organizat chiar în biroul în care s-a întors astăzi.

Cariera politică a lui Cătălin Cherecheş a început în 2003, pe când avea doar 25 de ani, când din postura de membru al PSD a fost numit vicepreşedinte al Tineretului Social Democrat din Baia Mare.

A urmat o ascensiune fulimantă. În doar doi ani, Cherecheş a devenit vicepreşedinte al PSD Maramureş. Mai apoi, în 2008, ajutat şi de cei 1,5 milioane de euro pe care i-a primit sub formă de împrumut de la mama sa, a fost ales consilier local în Baia Mare şi deputat PSD în Parlament.

În 2011 a trecut la PNL şi a renunţat la deputăţie pentru a prelua primăria Baia Mare pe care a câştigat-o în urma alegerilor parţiale care au avut loc după ce fostul edil a avut probleme cu legea.

La alegerile locale din iunie 2012, Cătălin Cherecheş a fost reales în funcţie cu peste 85 la sută din voturi.
Problemele pentru primar au început anul trecut, în aprilie. Potrivit anchetatorilor, primarul băimărean a fost prins în timp ce primea 30 de mii de lei de la preşedintele clubului de fotbal din Baia Mare, Cristian Șpan. Potrivit anchetatorilor, în 2014 Cherecheș i-ar fi garantat acestuia din urmă susținerea financiară necesară, cu condiția ca o parte din bani să se întoarcă la el.

Cătălin Cherecheş a fost încarcerat în Penitenciarul Gherla. Asta nu l-a oprit să candideze pentru un nou mandat de primar, pe care l-a şi câştigat, chiar dacă şi-a făcut campanie doar pe Facebook. Când i s-a permis să iasă de după gratii pentru a depune jurământul, a fost întâmpinat de sute de susţinători.

Cherecheş a mai fost învoit pentru a participa la mai multe slujbe religioase şi la înmormântarea arhiepiscopului Iustinian Chira. De fiecare dată a fost primit de zeci de simpatizanţi.

După 107 zile de arest preventiv, Cătălin Cherecheş a părăsit penitenciarul din Gherla în luna august a anului trecut. Suspendarea din funcția de primar a rămas valabilă.

În această primăvară, Cătălin Cherecheş şi-a reluat şi activitatea politică. La începutul lunii aprilie, la Conferinţa Naţională ordinară a UNPR a fost ales în funcţia de prim-vicepreşedinte.

Redactor: Adrian Ciucuriţă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri