Cătălin Cherecheș rămâne în arest. Cererea de înlocuire a arestului a fost respinsă de instanţă

Data publicării:
Chereches DNA2

Cătălin Cherecheș a ajuns la Tribunalul Maramureș cu puțin înainte de ora 12, când era fixată ședința. Aproximativ 20 de băimăreni, simpatizanți ai edilului suspendat din funcție, l-au întâmpinat și i-au scandat numele. Spre dezamăgirea oamenilor, primarul abia a putut fi zărit.

"Ne-a auzit că suntem prezenți, că suntem lângă el. Am venit să îl susținem, să îl vedem… măcar să îi facem cu mâna să știe că suntem lângă dânsul. De ce nu ne-au lăsat să îl vedem?!"

"Suntem foarte revoltați pentru ceea ce i se întâmplă! Este singurul om care a făcut foarte multe! Și alții au făcut, dar n-au făcut atâtea și cred că nici nu vor face câte a făcut dânsul."

"- Parcă e gol orașul fără el. E gol orașul! Nu se vede absolut nicio mișcare, ceva…
- Cum comentați acuzațiile care i se aduc?
- Necinstite, necinstite și sunt minciuni foarte mari."

"Avem un om drag de care avem mare, mare grijă și nevoie. Am venit să îl susținem cum putem și noi, cu un zâmbet…"

Ședința de la Tribunalul Maramureș a durat aproximativ o oră și nu a fost publică. Edilul s-a întors imediat după aceea spre Cluj Napoca, acolo unde se află în arest preventiv. În jurul orei 15 a venit și pronunțarea Tribunalului Maramureș în această cauză. Potrivit comunicatului de presă, instanța maramureșeană "respinge cererea de revocare sau de înlocuire a măsurii arestării preventive luată faţă de inculpatul Cherecheş Cătălin, arestat preventiv, aflat la Centrul de reţinere şi arest preventiv din cadrul IPJ Cluj, cu măsura preventivă a controlului judiciar ori a arestului la domiciliu".

Suspendat din funcție, Cătălin Cherecheș se află în arest din 26 aprilie 2016 după ce, potrivit DNA, a fost prins în timp ce ar fi primit 30.000 lei mită chiar în biroul său din Primăria Baia Mare.

Reporter: Izabela Jurasko
Operator: Kristian Kosa

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri