Sari la conținut

Catwalk de Oradea. Absolvenţii secţiei de design vestimentar şi-au prezentat creaţiile

"Este o tradiţie deja; de ani de zile se întâmplă, dar tot timpul îl facem în alt loc", spune Agneta Marcu, decanul Facultăţii de Arte din Oradea.

Cei 10 absolvenţi ai primei generaţii de designeri vestimentari orădeni au prezentat atât ţinute pret-a-porter, cât şi creaţii haute-couture. Toate marcate de originalitate, creativitate şi stil.

Tinerii au îmbinat tehnici şi culori diferite pentru a-şi exprima viziunea. Unii designeri s-au inspirat din portul tradiţional românesc.

"O colecţie proaspătă, cu o colecţie care mă caracterizează ca şi designer, inspirată din portul popular românesc şi frumuseţea acestuia", spune Florentina Buzle, absolventă a Facultăţii de Arte din Oradea.

Gala Diplomelor este primul pas pe care tinerii absolvenţi îl fac în lumea designului vestimentar. O carieră care poate fi una de mare succes, spun coordonatorii lucrărilor de licenţă.

Bihorul are deja câţiva reprezentanţi în lumea mare a modei. Alexandra Indrieş, o absolvenţă a Institutului de modă din Milano, şi-a prezentat anul trecut creaţiile în cadrul Bucharest Fashion Week.

reporter: Mariana Gurgu
operator: Darius Pop