Cazul Talidei Varga, la Colegiul Medicilor

Data publicării:
stirea 203 20talida-34343

Totul a început de la o banală durere de cap, pe care medicul de familie al fetei din Popeşti a tratat-o cu algocalmin. Când situaţia i s-a înrăutăţit şi după ce la spitalul din Marghita a primit îngrijiri pentru o posibilă criză de colecist, Talida a ajuns la Secţia de Boli Infecţioase din Oradea, unde medicii au diagnosticat-o cu meningită. Tratamentul urmat nu şi-a făcut efectul, astfel că fata a intrat în comă şi după câteva zile a murit. Mama Talidei crede că medicii au greşit, iar cei vinovaşi trebuie să plătească, spune femeia. "De ce medicul de familie nu şi-a făcut datoria să-mi dea un bilet de trimitere pe care să scrie măcar Rog un examen de specialitate? De ce din data de 15, când a fost internată la Spitalul de Boli Infecţioase i s-a făcut CT-ul abia în data de 22?", acestea sunt doar câteva dintre întrebările la care mama Talidei aşteaptă răspuns. Şi-a pus toată speranţa în Colegiul Medicilor Bihor.

"Camera de jurisdicţie, după analizarea situaţiei cazului şi obţinerea scrisorilor medicale de la referenţi, va trimite cazul mai departe spre comisia de disciplină ", ne-a spus dr. Carmen Pantiş - preşedinta Colegiului Medicilor Bihor

O sesizare a fost depusă în urmă cu aproape două săptămâni şi la Direcţia de Sănătate Publică Bihor. Comisia de malpraxis s-a întrunit, dar a ales să se pronunţe în acest caz doar după ce va avea rezultate histopatologice de la Medicina Legală.

Procurorii bihoreni au deschis şi ei o anchetă în acest caz şi vor să afle dacă este sau nu vorba despre o eroare medicală şi dacă poate fi cineva tras la răspundere pentru moartea adolescentei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri