Sari la conținut

Ce pot face turiştii, de Paşte, în Oradea şi Băile Felix

Relaxare în ape termale, mâncare tradiţională sau răsfăţ la spa - Băile Felix rămân şi anul acesta o destinaţie preferată de Paşte. Un sejur de trei zile la un hotel de 5 stele din staţiune costă de la 1500 de lei şi include cazare, masa festivă şi acces la spa. Turiştii vin în număr din ce în ce mai mare şi în Oradea, unde pot vizita monumente istorice sau pot admira clădirile în stil Art-Nouveau.

La un hotel de cinci stele din Băile Felix, turiştii au la dispoziţie zece piscine acoperite, spa şi o bază de tratament.

„Pentru perioada asta a anului găseşti cam tot ce e nevoie, nu ieşi afară, poţi să faci şi tratamente, şi relaxare, şi odihnă”, spune un turist.

„Oferim un număr variat de proceduri de hidroterapie, hidrochinetoterapie şi mai nou, ozonoterapie şi să nu uităm şi terapia tecar, cu efecte benefice asupra diverselor afecţiuni”, a explicat Dorina Maria Fărcaş, medic.

De Paşte gazdele vor pregăti o masă festivă cu bucate tradiţionale.

„În primul rând, preparatele noastre tradiţionale cu friptură de miel, cu ouă roşii, cu pască, cu cozonaci, cu supă de fazan şi, pe lângă preparatele tradiţionale o să mai servim specialităţi din curcan, din vânat, purcel la cuptor”, susţine Dan Găvruţă, bucătar-şef.

Pentru un sejur de trei zile, preţurile încep de la 1555 de lei pentru o persoană şi ajung până la 2500 de lei pentru o familie formată din doi adulţi şi un copil.

„Ne simţim foarte bine, oferta este bună şi piscinele grozave! Pentru copii şi pentru bunici este foarte frumos”, spune un turist.

„Pachetul cuprinde cazare cu demi-pensiune, un prânz festiv, o procedură de spa pe sejur pentru fiecare persoană şi accesul la facilităţile hotelului: Aquapark Felixarium. saunele din centrul Nelumbo. De anul acesta avem gratuitate la saunele din centrul GoldSpa”, a enumerat Gabriela Costea, reprezentanta unui hotel.

Şi în Oradea, oraş aflat la doar zece kilometri de Băile Felix, turiştii au o mulţime de oferte: se pot relaxa la Aquapark, pot vizita, printre altele, Cetatea şi Casa Darvas La Roche sau se pot plimba în Piaţa Unirii, în centrul oraşului.

Program de vizitare
Aquapark Nymphaea - orar 10:00 - 22:00
Cetatea Oradea - orar 09:00 - 17:00
Casa Darvas La Roche - orar 12:00 - 19:00
Sinagoga Zion - orar 12:00 - 19:00
sursa: Primăria Oradea

Anul trecut numărul turiştilor l-a depăşit pe cel al locuitorilor şi a fost cu aproape o sută de mii mai mare ca în 2015.

„Noi ne-am propus ca în fiecare an să creştem cu 20% numărul de turişti. E un obiectiv asumat, muncim în direcţia aceasta şi credem ca dacă menţinem încă cinci ani acest ritm de creştere vom ajunge să fim una din destinaţiile importante ale României, recunoscută în acelaşi timp şi în Europa”, a declarat Mihai Jurca, directorul APTOR.

Obiectivele turistice din oraş vor fi deschise până sâmbătă, însă acestea îşi vor relua programul de vizitare de marţi, 10 aprilie. Un bilet de intrare costă între 3 şi 5 lei pe persoană.

Reporter: Bianca Firezar
Operator: Florin Lucuţa