Sari la conținut
News Alert

Cea mai caldă zi din an. În Oradea temperaturile au trecut de 30 de grade

Încă de la primele ore ale dimineţii orădenii au renunţat la hainele groase. Mercurul a indicat valori cu mult peste 20 de grade.

"Este ora 9 şi 30 de minute, iar în Oradea se înregistrează deja 26 de grade Celsius. Pe măsură ce ne apropiem de amiază temperaturile vor creşte şi mai mult; este anunţată o maximă de 30 de grade însă meteorologii spun că la soare va fi şi mai cald", a observat Florina Fofiu, reporter Digi24 Oradea.

Patru ore mai târziu mercurul din termometre a urcat până la 32 de grade Celsius. "Atmosfera este sufocantă. Noroc cu vântul care mai adie din când în când", a simţit colega noastră. 

Acelaşi lucru l-au simţit şi cei care au ieşit din case la orele amiezii: "Căldura a venit pe nepusă masă, pe nepregătite, ne-a luat dintr-o dată. Eu sunt adeptate căldurii, ştrand, îngheţată, mie îmi place."

"- V-a luat căldura prin surprindere?
- Da! Să ştiţi, prin surprindere!"

Prima zi din acest an cu temperaturi de peste 30 de grade a umplut terasele din centrul Oradei, iar acest lucru s-a simţit în încasări.

"- Ce comandă clienţii în primul rând?
- Mai multă limonadă cu gheaţă, cafea cu gheaţă, cel mai mult cu gheaţă. A venit căldura."

Din această noapte însă vremea se schimbă în toată ţara. Meteorologii au emis o informare de vremea rea, potrivit căreia în Crişana şi Transilvania va ploua, iar temperaturile nu vor trece de 24 de grade.

Reporteri: Florina Fofiu, Laura Breb
Operator: Robert Rezmuves
Editor web: Adrian Laboş