Cei mai puternici oameni vin la Oradea

Data publicării:
strongman sport 091014

Competiţia va reprezenta o premieră pentru România, pentru că este adresată doar sportivilor care s-au dezvoltat pe cale naturală, fără să fi apelat la orice fel de substanţă. Cupa Europei este organizată de fostul campion mondial „strongman", Laszlo Fekete, cel care a înfiinţat World's Natural Strongman Federation.

„Spectatorii care vor veni să vadă în direct evenimentul vor vedea că, pentru a atinge o astfel de performanţă, sportivii nu au nevoie de substanţe interzise", susţine fostul campion mondial „Strongman".

Cu experienţa a două titluri mondiale în spate, dar şi deţinător al recordului mondial în proba de ridicarea a pietrei cu un total de 232,5 kilograme la o înălţime de 130 de centimetri, Laszlo Fekete a primit confirmarea participării a şase echipe: Slovacia, Republica Moldova, Serbia, Ungaria, şi România cu două reprezentante. Una din acestea va fi formată din sportivul bihorean Vasile Todosi şi Vlad Lehu, din Bucureşti.

„Am participat la concursuri şi mici şi mari. Nu am simţit puterea să particip la un concurs, aşa mai mare, şi acum a venit timpul şi pregătirea ca să încerc şi concursul acesta", consideră Vasile Todosi, participant la Cupa Europei „Strongman".

Fiecare echipă va fi compusă din doi sportivi care vor primi puncte pentru cele cinci probe clasice în care vor fi angrenaţi.

Reporter: Nicolae Mihalcea
Operator: Tiberiu Catrişcău

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri