Sari la conținut

Cel mai mare aquapark din vestul ţării. Complexul termal Nymphaea va fi gata la sfârşitul anului

De trei luni muncitorii lucrează la amenajarea bazinelor, a vestiarelor şi locurilor de agrement şi leagă fier-betonul peste care vor fi turnate tone de ciment.

"Vrem să-i oprim pe toţi cei care locuiesc în jumătatea de vest a ţării şi care trebuie să treacă graniţa pentru a ajunge la un aquapark de calitate. Vrem să-i oprim aici, ceea ce e bine şi pentru ei pentru că se reduc costurile", explică Mircea Mălan, viceprimarul municipiului Oradea.

Complexul termal Nymphaea se va întinde pe aproape şapte hectare de teren şi va avea zece tobogane, un bazin olimpic lung de 50 de metri, o trambulină de sărituri, dar şi bazine de agrement.

Administraţia locală speră că aquaparcul va fi un punct de atracţie şi pentru turiştii care vor veni la tratament în Băile Felix.

"Turiştii care vor veni în număr mult mai mare la Felix, după ce îşi vor termina procedurile de tratament, vor putea să vină într-un circuit turistic în Oradea, care să cuprindă acest aquapark", consideră viceprimarul Mălan.

În Aquaparkul Nymphea vor fi angajate peste 250 de persoane şi vor fi plantaţi peste 500 de copaci. Constructorii spun că au terminat 20% din lucrări şi că se vor concentra pe finisaje.

"Complexitatea stă în finisaje. Sunt şi foarte multe materiale noi, cel puţin rar utilizate în România. Mă refer aici la folia de acoperiş, care este o folie destul de specială adusă din Germania", susţine Sandor Lovas, reprezentantul firmei de construcţii.

Banii pentru această investiţie provin din fonduri europene, iar lucrările ar trebui să fie gata la sfârşitul anului.

Reporter: Gabriel Bonaciu
Operator: Gabor Szilagyi

Pe aceeași temă