Sari la conținut
News Alert

Centre de cazare noi în Oradea. 36 de familii vor putea locui în blocul de pe Strada Atelierelor

Cele două centre de cazare de pe Strada Atelierelor dispun de 14 garsoniere şi patru apartamente cu două camere. Fiecare locuinţă are baie şi bucătărie proprie.

"Cei care se vor muta in aceste centre nu vor mai trebui să-şi aducă mobilă de acasă pentru că toate camerele, apartamentele au fost dotate cu mobilier. Inclusiv bucătăria dispune de aragaz, mobilă şi chiuvetă", a observat Florina Fofiu, reporter Digi24 Oradea.

Şase milioane şi jumătate de lei a costat toată investiţia, iar constructorii au lucrat inclusiv la structura de rezistenţă a blocului.

"În timpul execuţiei lucrărilor s-a descoperit faptul că sunt necesare atât lucrări de consolidare, cât şi de amenajare a subsolului, ceea ce a dus un pic la creşterea duratei de execuţie a lucrărilor", recunoaşte Marius Moş, directorul Direcţiei Management Proiecte cu Finanţare Internaţională.

Clădirea va fi încălzită cu ajutorul panourilor solare, iar familiile care se vor muta în clădirea proaspăt renovată vor fi selectate după criterii stricte.

"Istoria acestui proiect a pornit undeva în jurul anului 2008, deci sunt şapte ani în care de la ideea de proiect asistăm azi la partea de recepţie finală şi mă bucur că este un moment deosebit pentru ceea ce înseamnă proiectele sociale din municipiul Oradea", spune Marcel Boloş, directorul ADR Nord-Vest.

Primăria Oradea a finalizat în urmă cu doi ani un centru de cazare asemănător pe strada Ocvtavian Goga. Acolo a investit trei milioane şi jumătate de lei, bani obţinuţi din fonduri europene.

Reporter: Florina Fofiu
Operator: Constantin Gheorghiţă
Editor web: Adrian Laboş

Pe aceeași temă