Centru de afaceri amenajat cu 6,5 milioane de euro, în locul Pieței Cetate din Oradea

Data actualizării: Data publicării:
reabilitare piata cetate (9)
foto: Primăria Oradea

6 milioane și jumătate de euro vor fi cheltuiți pentru a transforma din temelii Piaţa Cetate din Oradea. După modelul celei din cartierul Rogerius, Piaţa Mare se va transforma în aproximativ doi ani într-un centru modern. Trei sferturi din bugetul necesar va fi asigurat de Primăria locală.

foto: Primăria Oradea
foto: Primăria Oradea

Proiectul reabilității Pieței Cetate a fost aprobat luni de consilierii locali. În următoarele șase luni trebuie găsit un executant al lucrărilor, iar de la semnarea contractului termenul de finalizare este de un an și jumătate.

"Valoarea totală a finanţării nerambursabile este de 2,5 milioane de euro, din care municipiului Oradea îi revine 1,8 milioane de euro. Diferenţa până la 6,5 milioane de euro pentru realizarea acestui centru de antreprenoriat la Piaţa Cetate va fi suportată de către municipiul Oradea, din bugetul local", susţine Florin Birta, viceprimar al Oradei.

Un alt proiect al municipalităţii este fuzionarea Colegiilor Tehnice Transilvania şi Brâncuşi. Motivul acestei decizii îl reprezintă înjumătățirea elevilor în fiecare din cele două unități de învățământ.

"Din cele două şcoli va rămâne o singură şcoală începând cu anul şcolar 2018-2019. Va rămâne sub denumirea de Brâncuşi şi va fi în locaţia actualului colegiu Transilvania", spune viceprimarul Birta.

Pe ordinea de zi a Consiliului Local s-a aflat şi aprobarea noilor tarife la încălzire. Preţul gigacaloriei va creşte cu aproape patru procente, dar diferenţa nu se va regăsi în facturile emise către orădeni, ci vor fi subvenţionate de municipalitate.

Reporter: Bianca Firezar / Operator: Norbert Hegedus

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri