Centru de pregătire salvamont în Apuseni, amenajat în colaborare cu specialişti elveţieni

Data publicării:
centru pregatire 250315

Primul centru de pregătire salvamont din Munţii Apuseni se va adresa voluntarilor, care se vor putea antrena în permanenţă.

"Pe lângă partea de infrastructură practic vom avea echipament de intervenţie tehnic cu care vom face pregătirea", spune Istvan Pinter, şeful Salvamont Bihor.

Centrul de pregătire pentru salvatori montani va fi folosit şi pentru salvarea şi acordarea de ajutor turiştilor şi localnicilor.

"Pentru acoperirea pe partea medicală a turiştilor, pentru a le furniza servicii medicale corespunzătoare, şi a populaţiei care se află în această regiune. Aceasta va primi servicii de calitate care să le îndeplinească nevoile", susţine Jochen Steinberner, specialist în medicină de urgenţă.

Şefii administraţiei judeţene consideră că noul centru reprezintă o altă etapă în dezvoltarea şi promovarea turismului din Munţii Apuseni.

"Turiştii care ne calcă pragul au nevoie de intervenţii calificate. Se întâmplă ca în foarte multe locuri în acelaşi timp să fie necesar să se intervină. Vor învăţa să scurteze timpul de intervenţie", explică preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Cornel Popa.

La finalul proiectului va fi realizat şi un cod de conduită a salvatorilor montani. Valoarea totală a investiţiei este de aproape 300 de mii de franci elveţieni. 44 de mii dintre ei vor fi achitaţi de Consiliul Judeţean Bihor, restul de partenerii elveţieni.

Reporter: Gabriel Bonaciu
Operator: Gabor Szilagyi
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri