Centru pentru consilierea și ajutorarea persoanelor fără adăpost din Oradea

Data actualizării: Data publicării:
ASCO oameni sarmani
Foto: Direcția de Asistență Socială Oradea

Investiție pentru persoanele fără adăpost din Oradea. Direcţia de Asistenţă Socială din oraș a deschis Centrul Comunitar Gutenberg, un loc unde oamenii străzii pot beneficia de consiliere psihologică, ajutor în obţinerea actelor de identitate şi susţinere în găsirea unui loc de muncă.

Centrul comunitar se află pe strada Gutenberg, la numărul 8, în aceeaşi clădire în care funcţionează şi Adăpostul de noapte.

"Activităţile desfăşurate cu beneficiarii au ca scop prevenirea şi combaterea izolării sociale şi sunt diversificate, de la activităţi extracurriculare privind educaţia pentru sănătate, educaţia privind prevenirea şi combaterea bolilor transmisibile, prevenirea şi combaterea consumului de droguri, alcool, tutun, educaţie civică, la cele de socializare: sărbătorirea zilelor de naştere, vizionarea de filme şi documentare, alese în funcţie de aria lor de interes", se precizează într-un comunicat al Direcției de Asistență Socială.

Reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială fac un apel la orădeni să anunțe la dispeceratul Poliției Locale cazurile de persoane care ar putea beneficia de ajutorul centrului.

Redactor: Adrian Ciucuriţă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri