Centru turistic "ascuns" turiştilor. În Oradea a fost amenajat un centru turistic, care nu are încă personal

Data publicării:
centru turism 090414

Centrul de informare turistică a fost amenajat lângă teatrul din Oradea şi a costat aproape un sfert de milion de euro. Banii au fost obţinuţi din fonduri europene, dar autorităţile au "uitat" că au nevoie de personal care să îi ajute pe turişti.

"Deocamdată, centrul funcţionează în regim de avarie, spunem noi, cu unul sau doi angajaţi din structurile interne ale Consiliului Judeţean", spune Aurelia Dumiter, manager de proiect.

Clădirea a fost renovată, iar în interior au fost expuse obiecte de artizanat. La etaj au fost amenajate spaţii administrative şi o sală specială pentru grupurile de turişti.

"Un costum popular din zona Beiuşului, costum realizat de un meşter popular din zona respectivă de doamna Floarea Codoban, o ladă de zestre."

Turiştii au la dispoziţie trei aparate speciale care au fost achiziţiţionate cu peste 40 de mii de lei, astfel încât să poată afle toate informaţiile despre turismul din judeţul Bihor.

Nepromovat de nimeni, centrul de informare este o enigmă pentru orădeni. Recunosc însă că e o investiţie utilă.

"Sperăm că o să atragă turişti într-un mod deosebit în judeţul nostru."

"Cred că ar fi ideal pentru oraş şi pentru orădeni să se facă cunoscut acest oraş pentru că este unul din cel mai frumos oraş din România."

Centrul de informare turistică din Oradea ar trebui să aibă 9 angajaţi. Cinci vor fi transferaţi de la Consiliul Judeţean, iar pentru celelalte posturi va fi organizat un concurs.

reporter: Florina Fofiu
operator: Robert Rezmuves
editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri