Centrul Oradei „crește” cu 3.000 de metri pătrați. O piațetă va fi amenajată în continuarea Pieței Unirii

Data actualizării: Data publicării:
piateta publica Unirii cont Maniu Oradea (5)

O piațetă publică de 3.000 de metri pătrați va apărea în centrul municipiului Oradea, în continuarea Pieței Unirii. Aceasta va fi amenajată prin demolarea gardului din jurul catedralei greco-catolice Sfântul Nicolae și prin adăugarea terenului de lângă lăcașul de cult la actualul spațiu de promenadă din centrul orașului.

Muncitorii au început zilele trecute lucrările și au demolat gardul catedralei greco-catolice. În cadrul proiectului în valoare de 3,5 milioane lei va fi pietruită o suprafaţă de 3.000 metri pătraţi, din care circa 940 metri pătraţi cu piatră cubică rezistentă pentru a permite și accesul mașinilor de pompieri ori al ambulanțelor în caz de urgență.

”Proiectul de investiții prevede desființarea gardului existent, care încadrează proprietatea bisericii, traseul urmând să se delimiteze vizibil prin montarea de cubeți din porfir dispuși rectangular, dar și reamenajarea acceselor și aleilor de pavaj din piatră porfir”, a transmis Florin Birta, viceprimar al muncipiului Oradea.

Cinci luni va dura menajarea noului spațiu.

piateta publica Unirii cont Maniu Oradea (5)
piateta publica Unirii cont Maniu Oradea (5)

În plus, în fața intrării în catedrală va fi amplasată statuia lui Iuliu Maniu, a cărei realizare va începe în cursul acestei luni.

Editr web: Adrian Laboș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri