Cerere în căsătorie la ceremonia de 1 Decembrie, de la Oradea

Data actualizării: Data publicării:
CERERE_in_casatorie_de_ziua_nationala000000

Moment emoționant la ceremonia de 1 Decembrie la Oradea. Un militar a cerut-o în căsătorie pe iubita sa în fața camarazilor, a autorităților locale și a câtorva sute de orădeni. O lună au durat pregătirile fără ca aceasta să își dea seama că urmează să fie cerută de soţie chiar de Ziua Națională a României.

"În 2012 am depus jurământul de credință față de țară, față de România. Astăzi, 1 Decembrie 2017, în fața dumneavoastră și a tuturor celor prezenți vrea să depun jurământul iubirii."

În fața a sute de privitori, militari şi reprezentanţi ai autorităților locale, Adrian Pal s-a aşezat în genunchi în fața iubitei sale și a cerut-o în căsătorie.

"- Jur să te iubesc din toată inima, din tot sufletul și cu toată puterea mea. Așa să îmi ajute Dumnezeu! Domnișoara Tărău Minodora Maria, vrei să fii soția mea?
- Da!"

"M-am gândit că e Ziua Națională a României și, mai ales că a fost prezentă și foarte multă lume, e momentul cel mai prielnic pentru a face acest pas. A durat o lună toată pregătirea, pentru că a fost nevoie să obțin foarte multe aprobări", povesteşte Adrian Pal, sublocotentent Centrul Militar Bihor.

"Și acum am emoții foarte mari, nici nu am putut să îmi exprim emoțiile fiind atâta lume de față. Încă am emoții, cred că se și vede", a spus Minodora Tărău, logodnica lui Adrian Pal.

Militarul a pregătit totul fără ca iubita lui să își dea seama ce urmează să i se întâmple.

"I-am povestit că se va face simularea unui moment de depunere a jurământului de credință și i-am spus că trebuie să vină în fața platoului cu mine ca să arate civililor cum trebuie să stea în fața unei formații. A fost supriză chiar până când m-am pus în genunchi în fața ei", spune Adrian Pal.

"Am avut emoții pentru eveniment, nu știam ce o să se întâmple, iar apoi când am auzit că a început jurământul, când am auzit jurământul iubirii, nu știu, mi s-a părut așa... Nu știam, zic așa e probabil. Nu am zis nimic și când l-am văzut că se pune în genunchi nu mi-a venit să cred. Atunci a fost pentru mine ceva... punctul culminant", recunoaşte Minodora Tărău.

La final, proaspeții logodnici au fost felicitați de prefectul de Bihor, după care sublocotenentul a cerut permisiunea să revină în formaţie.

Reporter: Bianca Firezar
Operator: Constantin Gheorghiță

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri