Cetatea din Oradea, transformată în loc de joacă pentru copii

Data actualizării: Data publicării:
cetate copii

De distracţie ca-n poveşti au avut parte la început de iunie copiii din Oradea. Timp de patru zile cetatea din oraş s-a transformat într-un imens loc de joacă în cadrul Kids Fest, primul festival dedicat doar celor mici. În curtea interioară cei mici au avut la dispoziţie popice şi "căluţi" din butoaie, dar şi ateliere de pictură pe hârtie şi ceramică. Totul, sub privirile unor personaje de basm sau din filmele de desene animate.

De la tobogane, trenulețe ori diferite jucării din lemn până la zone de relaxare şi personaje de basm - toate i-au atras ca un magnet pe cei mici în curtea cetăţii orădene.

"Mi-au plăcut copacii Tichi și mi-a plăcut ce este aici", spune un puşti.

"Tocmai ce am venit de la toboganul gonflabil, m-am rănit puțin, dar a fost super. Și popcorn, și de toate", a spus altul.

Organizatorii au mai pregătit ateliere de creație și pictură pe față.

"- Pictez o mașină din McQueen și am vrut să o pictez altfel de cum e în realitate, ca în film.
- Ce culori ai ales?
- Albastru, verde, argintiu, roșu, negru, galben", spune un băieţel.

"Facem figurine din ceramică, sub diferite forme, diferite vedete, prințese, pe care pot să și le personalizeze după pura lor imaginație. Avem și culori faine, culori bune, vreme bună. Au fost copii mulți, e bine", e mulţumit unul dintre artiştii ceramici.

"Ne bucurăm că avem unde să ieșim cu copiii și pentru ei e o chestie foarte bună. Mai socializează, se mai joacă, fac alte activități, nu doar parc și tobogane", spune un părinte.

În fiecare seară, artiștii i-au încântat pe cei mici cu spectacole de teatru. Kids Fest a luat sfârșit dumincă seara, cu o paradă a personajelor.

Reporter: Bianca Firezar
Operator: Gabor Szilagyi
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri