Chiriaşii Primăriei, scoşi din centrul istoric. Primăria Oradea va vinde locuinţele sociale ca să repare faţadele

Data publicării:
chiriasi 251113

Gheorghe Manicea stă în punctul zero al Oradei, într-o locuinţă primită de la stat în 1999. Spune că a investit mulţi bani ca să pună la punct apartamentul pe care l-a primit. Recunoaşte că nu mai contează zona în care stă, ci îşi doreşte doar să aibă o locuinţă decentă.

"Într-un fel conta atunci când stăteam în centru, sau că stau acum în centru, acum nu m-ar mai interesa acest centru. Cred că nu mulţi ar avea această posibilitate, de a pune bani din buzunar să contribuie la faţadă", spune Gheorghe Manicea, beneficiarul unei locuinţe de stat.

Primăria Oradea are peste 700 de locuinţe sociale în centrul istoric al oraşului. Cele mai multe clădiri se află într-o stare avansată de degradare, pentru că locatarii nu au bani să le întreţină.

"În momentul în care ele se vor elibera sau cei de acolo nu îţi vor plăti datoriile la întreţinere, noi nu vom mai atribui aceste locuinţe ca şi locuinţe sociale. Ne dorim să le vindem către agenţi privaţi, care cu această ocazie ar putea reabilita clădirea", susține Anca Sas, purtătorul de cuvânt al Primăriei Oradea.

Potrivit proiectului de hotărâre care nu a trecut de consilierii locali în sedinţa din această lună, cumpărătorii acestor locuinţe vor fi obligaţi să repare faţadele în termen de doi ani de la achiziţionarea lor. Proiectul va fi supus dezbaterii aleşilor locali şi în sedinţa de luna viitoare.

reporter: Florina Fofiu
operator: Cristian Rusu

editor web: Adrian Laboș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri