CICLISM. Start în Turul Bihorului

Data publicării:
sport ciclism

Din România va fi prezentă echipa Tuşnad Harghita, în componenţa căreia se regăseşte Eduard Carol Novak, actualul preşedinte al Federaţiei Române de Ciclism. La aceasta se adaugă naţionala tricolorilor, cu o echipă tânără, din care face parte singurul reprezentant al gazdelor, Roland Horvath.

„Aştept de la acest tur să am o colaborare cât mai bună, măcar între primii 50 sau 40 şi să termin cursa", spune acesta.

„Aceste puncte, Harghita, Sibiu, Bihor, unde se organizează competiţii de acest nivel, să fie repere şi puncte de motivaţie pentru alte zone ale ţării, şi desigur, m-aş bucura foarte mult ca în următorii patru, opt ani, în România, să se organizeze 8-12 competiţii internaţionale", a declarat Eduard Novak, preşedintele Federaţiei Române de Ciclism.

Cel mai bine cotat ciclist român a fost miercuri seară vedeta prezentării competiţiei. Serghei Ţvetcov, rutierul care va reprezenta România la Jocurile Olimpice de la Rio, a urcat pe scena amplasată în Piaţa Unirii din Oradea alături de colegii săi de la echipa italiană Androni Giocatolli.

„Sper că cu un succes să fac un rezultat bun, o etapă, şi vedem cum se va merge, unde ne clasificăm. Oricum, e o bună pregătire pentru olimpice."

Prologul turului, cel care a desemnat şi primii deţinători ale celor cinci tricouri, a avut loc joi după amiază, la ora 17.

Reporter: Nicolae Mihalcea
Operator: Gabor Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri