Sari la conținut

CICLISM. Un columbian a câştigat Turul Bihorului. În vârstă de 19 ani, Egan Bernal s-a impus la capătul a 492 de kilometri

„Echipa a muncit mult pentru mine şi în ultima etapă şi a făcut-o bine şi sunt foarte fericit pentru asta", a declarat Egan Bernal, câştigătorul Turului Ciclist al Bihorului.

Egan Bernal a câştigat şi tricoul portocaliu, oferit celui mai bun tânăr sportiv sub 23 de ani. Locul doi a fost ocupat de Rodolfo Torres, în vreme ce pe locul trei s-a clasat Matteo Fabbro.

„Sunt foarte fericit nu doar pentru Egan Bernal, ci şi pentru ceilalţi, pentru Rodolfo Torres, celălalt căţărător columbian, al doilea în clasamentul general", spune Gianni Savio, directorul sportiv al echipei Androni Giocattoli.

Cel mai bun sprinter în competiţie a fost italianul celor de la Botecchia, Giorgio Bocchiola. Legea în clasamentul cățărătorilor a făcut-o slovenul Rok Korosec, iar cel mai bine clasat ciclist român a fost Serghei Țvetcov, locul cinci la general.

Cu trei etape câștigate și locul doi în Prolog, echipa Androni Giocattoli a câștigat Turul Bihorului. În clasamentul pe echipe a fost urmată de Meridiana Kamen și de Friulli.

Reporter: Nicolae Mihalcea
Operator: Gabor Szilagyi