Sari la conținut

Cinci persoane bănuite de evaziune fiscală au fost reţinute de poliţiştii bihoreni

Cinci percheziţii au fost făcute miercuri la sediile unor firme şi la locuinţele a trei persoane din judeţele Bihor, Covasna şi Harghita. În urma descinderilor, cinci persoane au fost reţinute. Dintre ele, un bărbat de 37 de ani şi o femeie de 41 de ani, ambii din Oradea, sunt bănuiţi că „în perioada mai 2013 - aprilie 2014, în calitate de administratori ai unei societăţi comerciale orădene au creat circuite financiare fictive de natură să asigure sustragerea de la plata TVA aferentă comercializării pe piaţa internă a unor produse agroalimentare achiziţionate din spaţiul intracomunitar", după cum spun anchetatorii,

Evaziunea era comisă prin intermediul unor firme reprezentate de trei bărbaţi de 48 de ani, respectiv 46 de ani, din comuna Pleşoiu, judeţul Olt, municipiul Sfântu- Gheorghe şi municipiul Topliţa, judeţul Harghita, în calitate de administratori.

„Cei cinci sunt bănuiţi că, în acelaşi timp, ar fi declarat organelor fiscale operaţiuni fictive de vânzare a respectivelor mărfuri, care ulterior au fost livrate fictiv de către firma orădeană către o firmă din Cehia", au transmis poliţiştii.

Prejudiciul provocat bugetului prin deducerea ilegală a TVA este de 2,6 milioane de lei. Pentru recuperarea unei părţi din sumă s-au aplicat sechestre asiguratorii asupra bunurilor mobile şi imobile deţinute de cei cinci.

Editor web: Adrian Laboş

Pe aceeași temă