Cinci trasee de via ferrata, din cele opt din ţară, se află în Bihor

Data publicării:
poftiti via ferrata

8 trasee de via ferrata în toată ţara, din care 5 în Bihor. Plăcerea de a urca pe trasee montane dificile în condiţii de siguranţă i-a cuprins şi pe turiştii de la noi. Cele mai cunoscute trasee de via ferrata din judeţ sunt în zona Vadu Crişului - Şuncuiuş, iar adrenalina pe care o generează a atras curioşi chiar şi din alte ţări.

Via Ferrata este un traseu de escaladã montanã prevãzut cu mai multe elemente de siguranţã pentru turişti. Aceştia nu trebuie sã aibã o pregãtire specialã pentru a le parcurge, însã trebuie sã respecte o serie de mãsuri.

Ultimul traseu de Via Ferrata amenajat în Bihor de clubul de alpinism Cassio Montana are o lungime de 150 de metri şi o diferenţã de nivel de 80 de metri. Timpul mediu de escaladare a traseului nu depãşeşte o orã.

Pentru a preveni accidentele, este recomandat ca pe aceste trasee sã urcaţi doar sub supravegherea unui ghid. Clubul Cassio Montana a început şi o colaborare cu şcolile din zonã, iar elevii din Şuncuiuş şi Vadu Crişului primesc gratuit echipament pentru escaladã.

Traseele de Via Ferrata din Bihor au atras, din pãcate, şi hoţii de cablu. Aceştia au tãiat, în mai multe rânduri, din cablul pentru asigurare de pe traseul amenajat de Cassio Montana, în colaborare cu Serviciul Salvamont, Bihor, de lângã Vadu Crişului.

Reporter: Bogdan Bãcilã
Operator: Florin Lucuţa

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri