Circulație în ritm de melc pe DN76. Cozi kilometrice la semafoare

Data actualizării: Data publicării:
coada semafor DN76

DN76, singura șosea națională din România care are pagină de Facebook, rămâne un drum al contrastelor și al nervilor. După ce constructorii s-au mobilizat şi au asfaltat porţiuni întinse, semafoarele instalate la podețele aflate în șantier au readus aglomerația pe șoseaua aflată în reabilitare de aproape 10 ani. Sunt zone în care mașinile alcătuiesc cozi kilometrice, iar șoferii așteaptă zeci de minute ca să scape de aglomerație.

„De 4 ani, la podul din Pocola s-a circulat pe un singur sens. Acum, cu semafor. Nu vi se pare, domnilor, că e o bătaie de joc? Un kilometru, chiar doi kilometri se stă la coadă”, spune un localnic care a filmat coada din Pocola şi a postat imaginile pe contul de Facebook al DN76.

Zeci de mașini se mișcã în ritm de melc de-a lungul DN 76, pe porțiunea care traverseazã localitatea bihoreanã Pocola. Ca sã scape de ambuteiaj, șoferii așteaptã chiar și o jumãtate de orã. Totul se întâmplã în cele mai intens circulate momente ale zilei, din cauza semafoarelor montate în zonele unde au loc lucrãri.

„Astfel de semafoare au fost montate pentru a fluidiza traficul din cauză că DN76 are un trafic intens; acestea duc însă şi la formarea unor cozi foarte mari”, a remarcat Bogdan Costea, reporter Digi 24 Oradea.

„Foarte prost! Aici se face o coadă pentru că pe drumul acesta se lucrează de şase ani de zile şi nu au reuşit să-l facă”, spune un şofer.

„Pierdem timpul numai la semafoarele astea”, se plânge altul.

„- Cum era mai bine cu semafor sau fără?
- Fără!”

Alţii considerã utile semafoarele, dar îi acuzã pe unii șoferi cã le ignorã.

„Singura problemă este că nu se respectă culoarea semaforului. Dacă aţi văzut: chiar după ce am oprit eu, a fost o maşină - poate aţi filmat - care a trecut pe roşu.”

DN76 este singurul drum național cu paginã de Facebook și se aflã în reabilitare de aproape 10 ani. Lucrãrile sunt estimate sã fie finalizate în 2019, dar localnicii sunt convinși cã e vorba doar de un alt termen care nu va fi respectat.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Gabor Szilagyi
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri