Sari la conținut

Cititorii de gânduri. O orădeancă este vicecampioană mondială în Magie Mentală

Anca și Lucca s-au cunoscut în urmă cu patru ani, la Viena, unde orădeanca s-a stabilit după terminarea studiilor. S-au căsătorit, iar acum au devenit un cuplu și pe scenă. Românca a prins repede tainele magiei de la soțul ei, unul dintre cei mai cunoscuți iluzioniști din Austria.

"A terminat o facultate legată de realism, de business, dar pentru faptul că a făcut ani la rândul parte din echipa de aur a dansului sportiv din Bihor, partea artistică a învins și Lucca a determinat-o să facă cuplu pentru un număr de excepție", povesteşte Ioan Lucian, tatăl Ancăi.

Un număr care, pe cât de simplu la prima vedere, pe atât de greu de explicat l-au şi reuşit la Campionatul Mondial de Magie din iunie, de la Rimini. Legată la ochi, orădeanca a ghicit, rând pe rând, obiectele pe care câţiva spectatori le aveau în mână. Au reuşit astfel să impresioneze juriul, care i-a remarcat din cei peste 150 de participanți.

foto: arhiva personală

"Metoda inventată de Lucca, pentru care a și primit un premiu de invenție anul trecut, i-a uimit pe cei din juriu, pentru că nu au găsit o explicație și este cel mai frumos compliment pe care îl poți primi", recunoaşte Anca Lucian, vicecampion mondial în magie mentală.

Că nu a fost doar o întâmplare au demonstrat-o chiar în faţa echipei Digi24 Oradea. 

"Pot să aud voci și în același timp văd numere de telefon și poze. Cred că vă gândiți la un telefon mobil."

Acest număr le-a adus și recunoașterea internațională. Au primit multe invitații de la televiziuni și organizatori de evenimente din America și Europa pe care speră să le onoreze.

Nicoleta Pecherle, specialist în Relații Publice, explică: "Momentele de magie aduc un plus de mister, un plus de curiozitate de aceea sunt atât de bine primite și de apreciate."

foto: arhiva personală

Vicecampioni mondiali la magie, Anca și Lucca și-au propus ca peste 3 ani, la următoarea ediţie a campionatului, să fie cei mai buni. Până atunci vor să să intre cu orice preț în Cartea Recordurilor.

"Ne-am uitat în Cartea Recordurilor și sunt câteva performanţe care se referă la trucurile făcute de o persoane legată la ochi - de exemplu cele mai multe trucuri realizate într-un minut - și vrem să doborâm acest record. Vrem să facem asta în câteva țări unde vom merge și vrem să dăm startul în România", spune Lucca Lucian.

Campionatul Mondial de Magie este organizat de Federația Internațională a Cluburilor de Magie o dată la trei ani și are o tradiție de peste 60 de ani.

Reporter: Diana Grad
Operator: Robert Rezmuves
Editor web: Adrian Laboş