City Opera Oradea | Regal de muzică oferit de Laura Bretan şi solişti de operă

Data actualizării: Data publicării:
laura bretan

Tânăra cântăreață Laura Bretan i-a cucerit pe orădenii care au participat la prima ediție a festivalului City Opera. Adolescenta de 15 ani a interpretat arii cunoscute, care au stârnit ropote de aplauze. Alături de românca stabilită în Statele Unite, pe scenă au urcat artiști cunoscuți pe plan internațional. Programat inițial în curtea Cetății din Oradea, evenimentul s-a mutat în Casa de Cultură a Sindicatelor din cauza vremii nefavorabile.

Prin ariile interpretate, Laura Bretan a uimit publicul orădean. Mulți spectatori au recunoscut că au venit mai ales să o vadă pe adolescenta care a impresionat juriile unor cunoscute emisiuni TV de talente.

"Am venit pentru Laura Bretan. Îmi place opera și de asta am venit și m-au invitat și prietenii."

"Apreciez foarte mult muzica clasică și mi se pare că e o muzică ce o să se piardă până la urmă dacă generația tânără nu apreciază."

"Îmi place tare mult muzica de operă sau clasică pentru că atunci când cânți ariile sau orice cântare clasică poți să simți muzica și frumusețea", a spus Laura Bretan.

Tânăra cântăreață a urcat pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor alături de 90 de muzicieni și soliști consacrați. Printre aceștia s-au numărat soprana Diana Oros, de la Opera din Zurich, tenorul Sorin Lupu și basul Geani Brad, de la Opera din Cluj-Napoca.

Prima ediție a festivalului City Opera a fost organizată de Academia Pro Art, ai cărei reprezentanţi vor să-l transforme într-un eveniment anual care să atragă tineri pasionaţi de operă, muzica de film sau musical.

"Următoarea ediție a City Opera va însemna, credem noi, Nabucco în aer liber cu scenografie, decoruri. Dorim însă să ne orientăm și înspre muzical și concert de muzică de film", a explicat Ovidiu Niculaș, directorul artistic al City Opera.

Reprezentanții Academiei Pro Art îşi doresc ca edițiile următoare să se desfăşoare în spaţii publice deschise, cum e Cetatea din Oradea sau centrul oraşului.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Florin Lucuța
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri