CJ Bihor | Fără buget și fără un consilier, dar împreună pentru recuperarea a 6 mililioane de euro

Data publicării:
cj bihor vot

După mai multe amânări, consilierii PNL s-au prezentat astazi la şedinţa extraordinară a CJ Bihor. Au avut reacţii diferite, în funcţie de subiectele supuse votului. S-au opus validării unui nou consilier PSD, s-au abţinut când a fost vorba de bugetul judeţului, dar au fost de acord ca administrația Bihorului să ceară în instanță recuperarea a 6 milioane de euro. Este suma cu care, susține DNA, a fost prejudiciat județul de fostul președinte al CJ, Alexandru Kiss, şi de omul de afaceri Beniamin Rus.

"Cine este pentru? 17. Împotrivă? 17."

Echilibrul perfect între tabãra pro și cea contra validãrii social-democratului Adrian Satmari ca și consilier județean a fãcut ca votul sã fie reluat într-o ședințã viitoare.

În aceste condiții, s-a trecut la al doilea din cele peste 40 de proiecte aflate pe ordinea de zi: votarea bugetului judeþului Bihor. A fost momentul în care liberalii, prin vocea lui Ionel Avrigeanu, au cerut lãmuriri referitoare la reabilitarea Bãilor Rimanoczy.

"Cu ce fonduri în cazul în care CJ Bihor va achiziţiona această clădire, cu ce bani va repara sau cum va aduce într-o stare funcţională această clădire?"

"Am constatat că toată faţada dinspre Crişul Repede a fost scoasă la vânzare de către bancă pentru 300.000 de euro. Cred că acolo o singură locuinţă valorează atât şi discutăm de vreo 11 locuinţe", susţine Sandor Pasztor, preşedintele CJ Bihor.

Liberalii s-au interesat și de modernizarea unui imobil din Sãcuieni, la al cãrui etaj se aflã sediul Poliţiei din localitate.

"Investiţia este foarte mare, 200.000 de euro pentru 200 de metri pătraţi, practic 1000 de euro metrul pătrat şi vreau să ştiu care va fi destinaţia acestui imobil", a solicitat consilierul PNL Ionel Avrigeanu.

"Să mutăm acolo la partea de parter Jandarmeria, o echipă de jandarmi de aproximativ 13 persoane", a răspuns preşedintele CJ Bihor.

La vot, cei 17 liberali s-au abținut, astfel că și proiectul de buget al Bihorului va fi pus pe ordinea de zi a următoarei ședințe.

În schimb, consilierii județeni s-au coalizat când a fost vorba de recuperarea în justiție a unui prejudiciu cauzat județului de Alexandru Kiss, Beniamin Rus şi firma acestuia din urmă. Valoarea pagubei a fost stabilită de DNA la 6 milioane de euro.

"Consiliul Judeţean prin promovarea acestei acţiuni însuşeşte raportul de evaluare al DNA şi merge pe această sumă. Dacă în urma unei expertize judiciare este constată o altă sumă bineîneles că această sumă va fi luată în considerare."

La propunerea liberalilor, reprezentanţii Consiliului Judeţean Bihor au în plan angajarea unei echipe de avocaţi pentru a se ocupa de acest caz.

Reporter: Claudiu Mihuţ
Operator: Norbert Hegedus

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri