Sari la conținut
News Alert

CJ Bihor, o nouă şedinţă neţinută

Continuă şicanele dintre Puterea şi Opoziţia din Consiliul Judeţean. Şedinţa ordinară a lunii noiembrie a fost anulată, din cauza absenţei celor 17 consilieri PNL. Şefii administraţiei judeţene îi acuză pe liberali că blochează proiecte importante pentru Bihor. În replică, aceştia din urmă spun că şedinţa ar fi fost convocată intenţionat la început de lună, ştiindu-se faptul că mai mulţi consilieri PNL nu sunt în judeţ acum şi nu pot participa la întrunire.

Cu o întâziere de o oră faţă de termenul anunţat, din cauza unei videoconferinţe a Prefecturii, a fost anunţat faptul că şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean nu mai are loc. Cauza: absenţa celor 17 consilieri liberali.

Ioan Mang, vicepreşedinte al CJ Bihor: „Domnul Bolojan mi-a promis ieri (luni - n.n.) că discută cu Avrigeanu şi mă va suna mai târziu să îmi spună, dar că, în principiu, ei au luat decizia să nu blocheze niciun proiect. Aseară m-a sunat, mi-a adus la cunoştinţă că PNL nu va participa astăzi.”

Ioan Mang susţine că din cauza absenţei consilierilor PNL de la şedinţele administraţiei judeţene sunt puse în pericol unele proiecte: „Nu cred că e totuna cuiva dacă în judeţul Bihor intră nouă sau zece milioane de euro sau nu intră nimic, pentru că unii nu au chef să vină la şedinţele de consiliu. Motivul real este că ar fi lipsit astăzi cineva de la ei.”

Liderul consilierilor liberali din CJ Bihor, Ionel Avrigeanu, a confirmat pentru Digi24 Oradea că mai mulţi aleşi PNL nu se află în această perioadă în judeţ. Conducerea consiliului ar fi profitat de lipsa acestora ca să convoace o şedinţă ordinară care are loc, de obicei, la sfârşitul lunii, spune Avrigeranu.

„Şedinţa ordinară sigur a fost convocată foarte rapid, devreme. Nu am înţeles nici noi, poate acesta a fost motivul – să nu fim în formulă completă; unul dintre consilierii noştri e plecat într-o delegaţie mai lungă. E pentru prima oară, cred, în ultimii zece-cincisprezece ani când şedinţa ordinară se pune în primele zile ale lunii respective. De regulă după data de 20 au loc.”

Una din mizele şedinţei ordinare de marţi era validarea noului consilier din partea PSD, după ce Ana Maria Tiron a pierdut procesul în care contesta înlăturarea ei din Consiliului Judeţean.

Reporter: Bianca Firezar
Operator: Constantin Gheorghiţă
Editor web: Adrian Laboş

Pe aceeași temă