CJ Bihor promite că va sprijini amenajarea unor staţii de încărcare pentru e-maşini în judeţ

Data actualizării: Data publicării:
masina electrica

Vânzările de maşini electrice sunt în creştere în România, aşa că autorităţile încep să caute soluţii pentri a-i ajuta pe cei folosesc mijloace de transport nepoluante. Aleşii locali au aprobat deja înfiinţarea, în Oradea, a patru staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice. Şi conducerea Consiliului Judeţean a anunţat că va sprijini amenajarea unor astfel de zone în celelalte oraşe din Bihor.

Primăria Oradea a anunţat încă de anul trecut că va amenaja patru staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice în cadrul Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi.

"Am dat o hotărâre de Consiliu Local prin care am şi stabilit patru staţii de încărcare electrică în Oradea şi vrem să accesăm inclusiv fonduri europene pentru dezvoltarea cât mai multor staţii electrice. Totodată, maşinile electrice sunt scutite total de impozit în Oradea", a anunţat Florin Birta, viceprimarul municipiului Oradea.

Şi Consiliul Judeţean a precizat că are în vedere înfiinţarea de astfel de staţii în celelalte oraşe din Bihor.

"Discutăm de cele 10 oraşe din judeţ, noi vom asigura posibilitatea creării staţiilor de încărcare. Am înţeles că nu sunt nişte sume imense, dacă este necesar vom finanţa aceste staţii ca să dăm şanse conceptului de viitor în acest sens", a declarat Sandor Pasztor, preşedintele CJ Bihor.

Veştile bune au fost anunţate în contextul vizitei directorului general al Renault România, Yves Caracatzanis, care a stat de vorbă cu furnizorii din Bihor ai companiei.

"Vizitez mai multe oraşe din România pentru a vedea potenţialul şi activităţile pe care le desfăşurăm cu diferiţi furnizori."

Preşedintele Consiliului Judeţean a profitat de ocazie ca să-i transmită oficialului producătorului francez invitaţia de a deschide o unitate de producţie în Bihor: "Judeţul este foarte bine plasat. Este 100% că de anul viitor, la 10 minute de Oradea, va fi autostradă şi toată legătura spre Vestul Europei, aşa că putem oferi această stradă."

Tot în cadrul întâlnirii, s-a discutat despre posibilitatea ca elevii bihoreni care vor să lucreze în industria auto să fie pregătiţi printr-un parteneriat cu şcoala profesională din Mioveni, deţinută de compania franceză.

Reporter: Anca Deac
Operator: Constantin Gheorghiţă
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri