Coadă pentru locuinţele sociale. Pe lista de aşteptare a Primăriei Oradea se află aproape 400 de solicitări

Data publicării:
coada locuinte sociale 010414

Pe lista de aşteptare a Primăriei Oradea figurează 400 de cereri, dar nu au putut fi rezolvate decât jumătate. Printre cei care au aşteptat ani la rând un acoperiş deasupra capului se află şi Attila, care a stat mult timp pe stradă. După mai multe drumuri la primărie, anul trecut a obţinut o cameră în centrul social Candeo unde stă împreună cu soţia sa.

"Bine mă simt, e foarte bine, îmi place şi m-aş bucura să ţină mult, să dureze foarte mult proiectul", spune Attila Varga, beneficiarul unei locuinţe sociale.

În Oradea există peste 200 de locuinţe sociale, dintre care 160 sunt noi.

"Mult am căutat, foarte mult şi am aşteptat. Ce înseamnă locuinţa asta pentru voi? Pentru mine înseamnă un miracol", spune un alt beneficiar.

Ca să mai scurteze listele de aşteptare, primăria Oradea renovează un bloc unde vor fi adăpostiţi oamenii fără locuinţă. Vor fi amenajate peste 40 de locuinţe sociale, cu una sau două camere. Lucrările ar trebui să fie gata în luna iunie, iar valoarea lor trece de şase milioane de lei, bani obţinuţi din fonduri europene. 

Ca să beneficieze de locuinţe, oamenii trebuie să îndeplinescă mai multe condiţii.

"Primele trei condiţii ar fi să aibă copii, starea de sănătate şi să nu fi avut niciodată o locuinţă proprietate personală", confirmă Rodica Brad, şefa serviciului Administrare Imobile din Primăria Oradea.

Pe lista de priorităţi a primăriei Oradea se află acum 54 de persoane care vor primi o locuinţă socială imediat ce va fi posibil.

reporter: Florina Fofiu
operator: Robert Rezmuves

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri