Sari la conținut

Cod portocaliu de caniculă în Bihor şi Satu Mare. Temperaturile ajung azi la 39 de grade

Meteorologii au anunţat că în cursul acestei zile în vestul țării vremea va fi caniculară, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat. În Satu Mare, Bihor, Arad, Timiş, Caraş-Severin şi Mehedinţi temperaturile maxime vor fi de 37...38 de grade. Izolat, în sudul Banatului se vor înregistra chiar şi 39 de grade.

În restul ţării, cu excepţia zonelor de munte şi a Dobrogei, a fost instituit codul galben de caniculă. Astăzi temperaturile maxime se vor situa frecvent între 35 şi 37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi, mai ales în zonele de câmpie şi de podiş.

Vineri, meteorologii menţin atenţionarea cod galben de caniculă pentru o mare parte din ţară, printre care şi vestul României. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35...37 de grade şi izolat 38 de grade.

Meteorologii atenţionează că valul de căldură va persista şi în următoarele zile. Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în special în nord-vestul, nordul ţării şi în zonele de munte.

Editor web: Adrian Laboş