Sari la conținut

COD ROȘU ÎN CRIȘANA. Comitetul pentru Situații de Urgență Bihor a dispus punerea în aplicare a planului anticaniculă

Potrivit planului întocmit pentru astfel de situații, în Bihor au fost activate 20 de puncte de prim-ajutor: şapte în spitale şi 13 în orașele din judeș, amenajate de către comitetele locale pentru situaţii de urgenţă. Pe perioada caniculei au fost amenajate 13 puncte de distribuire a apei, iar în toate farmaciile din judeţ se asigură, la nevoie, prim-ajutor şi hidratare.

"Pentru intervenţiile medicale de urgenţă sunt disponibile 25 de ambulanţe de tip B şi C de la serviciile de ambulanţă şi 11 echipaje SMURD, iar forţele şi mijloacele instituţiilor din domeniul situaţiilor de urgenţă şi al ordinii şi siguranţei publice sunt mobilizate la nivelul judeţului, fiind pregătite să intervină în orice moment", au transmis reprezentanţii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bihor.

Autorităţile au mai dispus supravegherea permanentă a calităţii apei potabile şi urmărirea nivelului de dilatare a căilor ferate şi, unde este cazul, impunerea limitărilor de viteze. Au fost constituite grupe de intervenţie pentru remedierea eventualelor avarii produse la reţelele de distribuţie a energiei electrice.

Editor web: Adrian Laboş