Cod roșu pe o șosea din Bihor. Echipele de salvare au simulat intervenția în cazul unui accident grav

Data publicării:
2


Potrivit scenariului, în jurul orei 18.30, la numărul de urgență 112 a fost anunțată producerea unui accident pe drumul judeţean DJ 108H, între Pestiş şi Pădurea Neagră. Echipele de salvare au aflat că două autoturisme şi un microbuz au fost implicate în evenimentul rutier. În urma impactului, o mașina s-a răsturnat într-o râpă, alta a fost cuprinsă de flăcări după ce s-a lovit de un copac, iar microbuzul era chiar pe marginea prăpastiei din zonă.

Ce e mai rău abia acum urma: salvatorii au aflat că din accident toți ocupanții microbuzului au fost aruncați în râpa adâncă de 15 metri, în timp ce trei persoane erau blocate în cele două autoturisme.

Plan Roșu de Intervenție, activat din cauza complexității accidentului

Când au ajuns la locul accidentului, echipele de intervenție au constatat că doi oameni au murit, iar 15 sunt răniți, motiv pentru care au activat Planul Roşu de Intervenţie, cu aprobarea prefectului de Bihor.

Cei 40 de pompieri militari trimiși în zonă au organizat un punct de comandă mobil și unul medical și au intervenit cu mai multe autospeciale. Acțiunea a fost extrem de dificilă și s-a desfășurat exact ca în cazul uneia reale. În același timp a fost stins focul, au fost descarcerate persoanele din autoturisme, a fost iluminat locul accidentului și au fost scoși răniții din râpă și duși la cele 13 ambulanțe sosite de urgență.

La final, cei implicați în simulare au concluzionat că o astfel de situație poate fi gestionată fără probleme în cazul în care s-ar petrece în realitate.

fotografii: ISU Crișana

editor web: Adrian Laboș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri