Sari la conținut

Colectă comună în Săptămâna de Rugăciune de la Oradea

Aproape 9 mii de lei au fost strânşi din donaţii în mai multe biserici din Oradea, în timpul Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor. Banii au fost strânşi în cadrul acţiunii "Colecta Comună", aflată la a doua ediţie, şi au fost dăruiţi elevilor defavorizaţi care vor fi ajutaţi astfel să urmeze cursurile şcolare.

Iniţiată la nivel mondial acum 110 ani, Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor s-a derulat între 20 şi 29 ianuarie, în biserici de diferite confesiuni din Oradea. În paralel, s-a desfăşurat şi a doua ediţie a proiectului "Colecta Comună". În cadrul acestuia, o cutie albă a trecut pe la fiecare biserică în care au avut loc rugăciuni comune.

"Ne-am gândit ca nu numai să ne rugăm în faţa Domnului, ci să facem să avem şi fapte, mai ales că Sfânta Scriptură ne îndeamnă să facem bine oamenilor care sunt nevoiaşi”, a explicat Zoltan Vincze, preot reformat.

Anul trecut, cei 7 mii de lei strânşi în cadrul "Colectei comune" au fost donaţi centrului de îngrijire de la Dumbrava. 270 de persoane defavorizate şi singure sunt îngrijite în localitatea bihoreană.

"Ne bucură această iniţiativă a acestor biserici care hotărăsc să treacă dincolo de teorie, să treacă la practică, să fie de folos oamenilor mai puţin privilegiaţi, ca noi”, a declarat Viorel Paşca, de la centrul de îngrijire de la Dumbrava.

În acest an, Biserica Reformată a fost cea care a stabilit destinaţia celor 8914 lei strânşi cu ocazia colectei: elevii defavorizaţi care vor fi ajutaţi astfel să urmeze cursurile scolare.

Biserica desemnată ca în 2019 să identifice un caz social pe care-l va sprijini la următoarea Colectă Comună a fost stabilită prin tragere la sorţi.

Redactor: Adrian Laboş
Operator: Norbert Hegedus