Colegiul Prefectural Bihor | Raportul instituțiilor

Data actualizării: Data publicării:
colegiu prefectural

Mii de probe de carne au fost prelevate în primul trimestru al acestui an de la animale din Bihor, iar rezultatul investigațiilor a fost întotdeauna același: niciun caz de trichineloză nu a fost înregistrat în județ. Este una dintre concluziile cuprinse în raportul Direcției Sanitar-Veterinare Bihor, prezentat în cadrul Colegiului Prefectural. Cu aceeași ocazie, șefii APM au precizat care este stadiul autorizației de mediu pentru ferma de porci de lângă Oradea.

Primii care și-au prezentat raportul în cadrul Colegiului Prefectural au fost reprezentanții Direcției Sanitar-Veterinare Bihor.

Potrivit acestora, în primul trimestru din acest an au fost prelevate peste 3700 de probe de carne de la porci domestici și de la mistreți. În niciun czaz nu a fost depistată trichineloza. În ceea ce privește siguranța alimentelor, laboratorul Direcției a analizat peste 1300 de probe de carne.

La solicitarea prefectului de Bihor, șeful Direcției Sanitar Veterinare a explicat de ce este încă în funcțiune Centrul Local de Combatere a Bolilor, activat în luna ianuarie, după apariția unui focar de peste porcină în județul Satu Mare.

Directorul Agenției de Protecție a Mediului s-a referit la solicitarea firmei care deține ferma de porci de lângă Oradea de a obșine o nouă autorizație de mediu.

Prefectul Ioan Mihaiu a prezentat noutățile aduse de Regulamentul Uniunii Europene privind protecția datelor personale.

Prefectul de Bihor a mai precizat că a decis să suspende activitatea punctelor de lucru din Marghita și Beiuș ale Serviciului de Pașapoarte, din cauza numărului redus de cereri depuse.

Operator: Norbert Hegedus

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri