Colţ de rai, promovat pe internet. Un grup de tineri promovează online atracţiile turistice din Dobreşti

Data publicării:
sorb1

Zona barajului de pe Valea Vida este celebră pentru pâlnia din mijlocul lacului, de fapt un deversor unic în lume, o imagine devenită tot mai populară pe internet. Pădurile dese care ascund peşteri neexplorate completează perfect peisajul pe care, totuşi, prea puţini au avut ocazia să-l admire la faţa locului. Acest lucru trebuie să se schimbe, şi-au spus câţiva tineri din zonă.

"Avem o pagină pe un site de socializare prin care promovăm zona, punem filmuleţe, fotografii, ca să atragem câţi mai mulţi turişti", spune Gabriela Popuş, promotor zonă turistică.

"Încercăm prin mediul online să promovăm zona Dobreşti, Lunca Sprie, pentru că, din păcate, nu este cunoscută de multă lume şi este o zonă cu potenţial turistic enorm", consideră Vasile Valcan, fotograf.

"Noi suntem un aliat gratuit, nu facem nimic contra-cost, totul e din libera noastră dorinţă, pentru a face ceva pentru comunitate, pentru ca aceste locuri să fie cunoscute, ca oamenii de aici să aibă încă o sursă de venit", spune Gabriela Popuş.

În zonă există o singură pensiune, astfel că turiştii apelează şi la localnicii dispuşi să-i găzduiască măcar câteva nopţi. Din păcate, oaspeţii sunt cam aceiaşi de ani buni.

"Cred că nu este persoană în sat care să nu aibă 2-3 musafiri în weekend, pentru că sunt atraşi cei care au fost o dată", povesteşte o localnică.

Deşi conştientă că potenţialul zonei poate fi transformat într-o sursă importantă de venit pentru bugetul local, primăria din comună are doar planuri şi cam atât.

"Pe viitor vrem să facem şi noi un proiect pentru o pensiune a primăriei. Ne trebuie foarte multe fonduri pentru investiţii, n-o să primim bani în plus la buget, ci din contră, ni se reduc", susţine Florin Copos, viceprimarul comunei Dobreşti.

Aşa că singura promovare reală pentru acest paradis ce aşteaptă să fie descoperit rămâne o pagină de Facebook, care a adunat aproape opt mii de aprecieri, datorită efortului unor tineri care nu aşteaptă nimic în schimb.

Reporter: Anca Deac
Operator: Constantin Gheorghiţă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri