Sari la conținut

Compartiment Anticorupție în Primăria Baia Mare

După ce luna trecută a anunțat că vrea să înființeze un Compartiment de Integritate și Anticorupție în cadrul Primăriei Baia Mare, edilul Cătălin Cherecheș a început primele demersuri în acest sens.

În paralel cu solicitarea făcută la Agenția Națională a Funcționarilor Publici pentru încadrarea noului departament în organigrama autorității locale, pentru care se așteptă acum avizul, primăria a demarat și o serie de întâlniri. Prima de acest fel a avut loc marți, la sediul Poliției Locale Baia Mare, între angajații instituției și reprezentanții Direcției Generale Anticorupție.

"Am făcut o solicitate instituțiilor care se ocupa de integritate și combaterea corupției pentru a veni și a face întâlniri cu angajații autorității locale, cu funcționarii publici pentru a-i informa cu privire la obligațiile pe care le au, la modul în care trebuie să se comporte în situații limită", a declarat Cătălin Cherecheș, primarul orașului Baia Mare.

"Am văzut, pe propria piele, ce înseamnă să fii provocat, instigat și după aceea pus la colț. Îmi doresc foarte mult ca cetățenii să știe foarte bine și să aibă curajul să se manifeste atunci când funcționarii publici îi abuzează sau le îngrădesc drepturile condiționându-le actul administrativ. Și, din această perspectivă, eu cred că putem fi un exemplu."

Compartimentul de Integritate și Anticorupție din cadrul Primăriei Baia Mare ar urma să devină funcțional la 1 aprilie și reprezintă o premieră națională.

Reporter: Izabela Jurasko
Operator: Kristian Kosa

Pe aceeași temă