Sari la conținut

Concedii ieftine de Paște. Reducerea TVA şi programarea din timp scade costul sejururilor

Cele mai multe dintre pensiuni şi hoteluri au vândut toate pachetele de Paşte încă din prima lună a anului.

"Pachetele sunt vândute deja de o lună, datorită faptului că este foarte bun prețul", spune Ciprian Bungău, directorul unui complex hotelier din Băile Felix.

Acesta a scăzut mai ales după reducerea taxei pe valoarea adăugată în turism de la 24% la 9%.

"Astfel, făcând o comparație: aici avem o cameră dublă superior. Anul trecut preţul pe pachet pe trei zile era 180 de euro, anul acesta preţul este undeva la 160 de euro", explică Adrian Brie, reprezentantul unui complex hotelier din Băile Felix.

"Early booking-ul s-au prelungit la marea majoritate a hotelierilor şi ajung până undeva la 30%, depinde de hotel, depinde de perioadă", susţine Alexandru Lăcătuș, directorul unei agenții de turism.

Pe lângă preţul redus turiștii beneficiază de saună gratuită, de piscine interioare, exterioare gratuite. În aceste condiţii, nu e de mirare că de Paşte în staţiunea bihoreană nu mai există niciun loc liber.

Agenţiile de turism au venit cu oferte de Paşte şi pentru familii. Astfel, dacă o săptămână la Praid înseamnă cheltuieli de 200 de euro, o vacanţă în Creta sau în Mallorca ajunge la o mie de euro. Bulgaria şi Turcia sunt alte două destinaţii preferate de români. Un pachet de trei nopţi la sud de Dunăre costă 80 de euro pe persoană, în timp ce unul în Turcia porneşte de la 240 de euro pe persoană.

În ţară, un sejur de şase zile începe de la 60 de euro pe persoană. În acest cost este inclusă cina festivă de Paşte.

Reporter: Mariana Gurgu
Operator: Cristian Rusu
Editor web: Adrian Laboş