Sari la conținut

Concert cu o vioară Stradivarius pentru copiii de la Spitalul Municipal din Oradea

Acordurile unei viori Stradivarius au răsunat miercuri dimineață pe holurile spitalului municipal din Oradea. În fața micilor pacienți internați în secțiile de pediatrie, celebrul violonist Alexandru Tomescu a interpretat mai multe arii la instrumentul evaluat la 1,5 milioane de euro. Totul s-a petrecut în cadrul unei acțiuni de strângere de fonduri pentru dotarea cu audioteci a spitalelor de copii din țară.

Vizibil emoționat, Alexandru Tomescu a scos, cu grijă, din cutiile securizate mai întâi arcușul, apoi vioara Stradivarius Elder-Voicu. Este instrumentul aflat anterior timp de patru decenii în posesia maestrului Ion Voicu și care i-a fost încredințat violonistului în 2007. Publicul a fost unul special: copii internați la Spitalul Municipal din Oradea și părinții lor.

"Sunt foarte emoționat, nu am mai făcut asta până acum și mă bucur mult că aici, în Oradea, există această deschidere", susţine Alexandru Tomescu.

"Copilașii cred că au primit destul de veseli și de bine, numai că era și ora de vizită și ne-am adunat cam greu, dar ați văzut că după ce s-a auzit, imediat au venit mai mulți", a spus Maria Silaghi, managerul Spitalului Municipal Oradea.

Aflat la Oradea cu ocazia turneului "Stradivarius - un secol de muzică", Alexandru Tomescu a susţinut această inedită reprezentaţie în sprijinul unei asociații care vrea să doteze cu audioteci spitalele de copii din țară. Prin proiectul "Sunet pentru Sănătate", zece spitale au primit deja aceste aparate.

Doritorii pot dona 4 euro prin SMS la numărul de telefon 8862.

"Sperăm ca la finalul acestei campanii, acestui turneu - se va termina pe 15 iunie - să avem strânși banii necesari pentru dotarea a minim cinci spitale de copii cu audioteci", a declarat Oana Mândruț, din cadrul Asociației Life Education for All.

"Muzica cred că își are rolul și locul ei, indiferent de locul în care ne-am afla, cu atât mai mult cu cât ești într-o situație în care corpul tău, trupul tău este pus la încercare. Eu cred că muzica vine să te însănătoșească", spune Alexandru Tomescu.

De la Oradea, violonistul a plecat în vizită la spitalul de copii din Cluj-Napoca, iar miercuri seara a concertat în Sighișoara.

Reporter: Bianca Firezar
Operator: Florin Lucuța

Pe aceeași temă