Concert în Cetatea din Oradea, susţinut de Orchesta Națională de Tineret din Republica Moldova

Data publicării:
concert 1

Acorduri din "Simfonia numărul 5" a lui Piotr Ceikovski şi din "Concert pentru vioară" a lui Jean Sibelius au răsunat seara trecută în cetatea din Oradea. Solişti au fost membrii Orchestrei Naţionale de Tineret din Chişinău. Mulţi dintre muticieni studiază sau au studiat în străinătate, dar vin acasă în vacanţa de vară pentru spectacole.

"Sunt tineri, dacă am face o medie, de 21-22 de ani. Anul acesta avem invitați și din Germania, Elveția, deci este cumva o orchestră internațională", explică Adriano Marian, managerul proiectului Chișinău Youth Orchestra.

Solist în concert este violonistul Dan Iulian Druţac, student la Guildhall Music School and Drama din Londra. La începutul anului a cântat alături de Royal Philharmonic Orchestra, la o vioară Stradivarius din anul 1696.

"Vara asta am avut doar o săptămână liberă. Urmează încă două proiecte până în septembrie și mă gândeam: Ce poate fi mai frumos decât să te întâlnești cu prietenii și și să faci un lucru minunat?", spune solistul.

Vlad Eniu, dirijor asistent: "Sunt student în Italia, la Milano, la masterat în dirijat. Bineînțeles că mai dirijez și în România, nu doar în Italia."

Mihai Jurcă, directorul executiv al Asociaţiei de promovare a turismului în Oradea: "Este important acest eveniment pentru că dă posibilitatea atât localnicilor, cât și turiştilor să descopere în primul rând Cetatea Oradea."

Următorul concert va avea loc în Kassel, Germania.

Reporter: Mariana Gurgu
Operator: Robert Rezmuves
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri